Henk Kroezen (69)

'Persoonlijke begeleiding en aandacht'

Als je gaat sporten heb je een trainer of begeleider nodig. Ga je voetballen dan is er altijd een trainer. Ga je volleyballen dan staat er een coach langs de kant. Nadat ik ben gestopt met teamsporten ben ik gaan fitnessen.
Ik heb verschillende sportscholen gehad, maar ik had nooit het gevoel dat ik begeleiding kreeg. Ja, er werd de werking van een toestel uitgelegd, maar dat was het dan ook wel. Red je zelf maar was het devies.

Maar eindelijk heb ik de voor mij juiste sportschool gevonden. Ik train nu bijna vier jaar, drie keer in de week anderhalf uur, bij De Sportschool. Ik krijg elke zes weken een nieuw schema. Ik merk aan mijn lichaam dat ik sterker wordt.
Eigenaar Richard Moorman doet alles voor, let op mij en ziet het als ik iets verkeerd doe. Het voelt bijna als persoonlijke begeleiding. Die aandacht en de schema's maakt dat ik sterker wordt.

In de bijna vier jaar dat ik bij De Sportschool train ben ik ruim tien kilo afgevallen. Niet alleen door sporten natuurlijk, maar ook door op mijn eetpatroon te letten. Richard weet namelijk ook heel veel van voeding af en heeft tal van studies, trainingen en cursussen gevolgd. Als sporter weet je dat je dan in goede handen bent.

En ben je niet van het trainen met gewichten of denk je dat je te oud bent om te sporten? Elke dag om halftien is er een circuit voor mensen die gezellig willen trainen. Gewoon op je eigen manier. Daar zitten jongeren tussen, maar ook die de tachtig al enige tijd zijn gepasseerd. Sportief bezig zijn en ook sociale contacten leggen. Het houd je mobiel. Ook dat kan bij De Sportschool.