Tessa Geerling (23)

Zelf doe ik al 13 jaar fanatiek aan BMX/fietscross,  en reis daarvoor heel Nederland en Europa door. 
Daardoor al bij veel sportscholen wezen trainen, ter ondersteuning voor het fietscrossen.  Maar ik merkte al snel dat daar de schema’s niet helemaal persoonlijk op jou gericht zijn en je zo niet het beste uit jezelf kunt halen. 

Zo ben ik dus bij ‘’De Sportschool” terecht gekomen, vanuit mijn sport moest ik gaan gewichtheffen, (Olympic Weightlifting) om precies te zijn.  Daarvoor kon ik prima bij De Sportschool een prima plek om te sporten.  Richard heeft mij een super begeleiding gegeven qua het gewichtheffen.  Ik heb Richard vertelt wat ik wilde, en waarvoor ik het gewichtheffen nodig had.  Daar is een goed schema uitgekomen, wat goed in verhouding staat met mijn andere trainingen. 

Het aanleren van de speciale technieken en oefeningen van het gewichtheffen heeft ongeveer een half jaar geduurd, in die tijd kreeg ik elke week de volle persoonlijke begeleiding. Wat heel belangrijk is bij zulke complexe oefeningen. 

Het gewichtheffen had meteen effect op mijn eigen sportprestaties, ik werd sneller, krachtiger en het belangrijkst: vooral explosiever.  

Ik sport nu sinds 2014 bij De Sportschool,  met een speciaal op maat gemaakt schema voor twee keer in de week.  Elke week krijg ik een nieuw schema, met deze schema’s kan ik heel goed opbouwen naar mijn wedstrijd seizoen.

Tessa Geerling – Europees & wereldkampioen BMX.

Tessa